Categorii
Ghete

Ghete iarna

Recomandari ghete iarna

Plecand de la dificultatea de a alege cel mai potrivit model de ghete pentru iarna, am redactat acest articol, pentru a explica tuturor clientilor avantajele si dezavantajele fiecarui model de ghete pentru iarna. Articolul se bazeaza pe experienta de aproape 20 ani in vanzarea de incaltaminte, de peste 7 ani in vanzarea de incaltaminte marca Grisport – in mod special ghete iarna Grisport si aproape 5 ani in vanzarea de incaltaminte online, prin intermediul Kampus.ro.

Recomandarea nr. 1 – ghete iarna Grisport 1035320Y.

Ghete iarna Grisport 10353D20Y
Ghete iarna Grisport 10353D20Y impermeabile

Recomand ghete Grisport 10353D20Y ,intrucat sunt marcate de catre producator ca “waterproof“, ceea ce inseamna ca sunt testate pentru rezistenta la apa pentru 1h40′ in conditii de apa si flexare continuua, fiind excelente pentru iarna, in conditii de precipitatii, zapada topita, cat si pentru munte, datorita talpii Hiking, fabricata de renumitul producator de talpi, Vibram.

Pentru aceasta rezistenta la apa, ghetele Grisport 10353D20Y sunt prevazute cu:

 • piele hidrofobizata, de calitate superioara, cu fata naturala; modelul are putine cusaturi si piese mari din piele, pentru a reduce la minimum posibilitatea infiltrarii apei prin zona cusaturilor;
 • captuseala de calitate superioara, termosudata, marca germana Sympatex – fiecare cusatura este termosudata, pentru a nu permite infiltratia apei; aceasta captuseala permite cu adevarat piciorului sa respire;

  Burduf/zona insiretare piele
  Burduf/zona insiretare piele
 • piele naturala in zona burdufului / zona de insiretare – pentru a nu permite ca apa sa se infiltreze prin aceasta zona;
 • Gulerul / partea superioara este confectionat(a) tot din piele naturala, atat pentru rezistenta la apa, cat si pentru durabilitate.
Talpa Vibram - Hiking, excelenta pentru iarna
Talpa Vibram – Hiking, excelenta pentru iarna

Pentru o buna aderenta iarna, modelul este dotat cu talpile Hiking / Vibram, din cauciuc mai aderent/mai moale decat la alte modele Vibram si care sunt foarte durabile, rezistand mai multi ani la utilizare intensiva, chiar si in conditii de iarna dura/ger. Talpa este excelenta si pentru catarari montane.

Alte recomandari de ghete pentru iarna:

Ghetele Grisport 90094A28S, pentru iarna, impermeabile/”waterproof”:

Ghete dama iarna Grisport 90094A28S impermeabile
Ghete dama iarna Grisport 90094A28S impermeabile

Ghetele Grisport 90094A28S sunt rezistente la apa, fiind fabricate din piele naturala in combinatie cu material sintetic impermeabil, in zona burdufului si in zona gulerului. Talpa este 100% poliuretanica, modelul fiind astfel mult mai usor decat modelul recomandat mai sus, pentru iarna. Avand in vedere rezistenta mai scazuta a talpii in conditii de munte(stanci, teren accidentat,etc.), recomandam acest model in special pentru oras, iarna, pentru femei, desi se fabrica si marimi mai mari, pentru barbati.

Un alt model Grisport indragit, atat pentru iarna cat si pentru munte il reprezinte Ghetele Grisport 10303D60G(negru), respectiv Ghetele Grisport 10303D69G(varianta maro a aceluiasi model).

Ghete iarna/munte Grisport 10303D60G
Ghete iarna/munte Grisport 10303D60G

Pentru multi dintre clienti acest model reprezinta solutia optima ca ghete pentru iarna in oras si ghete de 3 sezoane(primavara-vara-toamna), pe munte. Modelul are urmatoarele caracteristici:

 • piele hidrofobizata si relativ putine piese din piele, respectiv putine cusaturi;
 • captuseala Gritex, calduroasa si destul de rezistenta la apa/umiditate, desi nu la nivelul captuselii Sympatex;

  Ghete iarna/munte Grisport 10303D69G
  Ghete iarna/munte Grisport 10303D69G
 • tesatura rezistenta Cordura, in zona burdufului si in zona gulerului, pentru o mai buna flexibilitate pe munte, chiar daca zona respectiva este mai vulnerabila la apa;
 • modelul este mai inalt si sustine excelent glezna, fiind ok si pentru catarari montane mai dificile;
 • aceeasi talpa Hiking / Vibram, ca si la primul modelul recomandat pentru iarna, fiind excelenta atat pentru munte, cat si pentru iarna.

Un alt model portrivit pentru iarna cat si pentru drumetii montane usoare, il reprezinta modelul de Ghete Grisport 11407D19G(negru), respectiv Ghete Grisport 11407D31G(varianta pe culoarea maro).

Ghete iarna Grisport 11407D19G
Ghete iarna Grisport 11407D19G

Fata de modelul prezentat anterior, acest model este un pic mai scurt ca inaltime si are un calapod mai fest/fix pe picior, nefiind recomandat persoanelor care, de regula, cauta calapoade mai largi in zona ristului/zona de flexare a piciorului. Tot in comparatie cu modelul anterior, acesta are o alta talpa Vibram, mai potrivita pentru light trekking/drumetii montane usoare, decat pentru catarari montane, fiind excelenta pentru iarna.

Ghete iarna Grisport 11407D31G
Ghete iarna Grisport 11407D31G – guler piele

Modelul este prevazut cu piele in zona gulerului, cat si in partea laterala. In zona burdufului/insiretare, acest este prevazut cu tesatura rezistenta, marca Cordura. Pielea este, de asemenea, hidrofobizata sau cum se spune in italiana “pelle ingrassata”.

Acest articol va fi actualizat in zilele urmatoare cu alte modele de ghete Grisport, pentru iarna si vom prezenta avantajele si dezavantajele fiecarui model atat pentru iarna cat si pentru munte.

Ceara-crema pentru impermeabilizare si intretinere ghete iarna.
Grasso Foca – ceara-crema pentru impermeabilizare si intretinere ghete iarna

Pentru intretinerea tuturor modelelor cu piele hidrofobizata, recomandam ceara-crema pentru impermeabilizare si intretinerea ghetelor de iarna: Grasso Foca. Aceasta este fabricata in Italia de catre firma Reflex si contine grasimi vegetale, fiind recomandata de catre producatorul Grisport atat pentru ghete de iarna Grisport, cat si pentru celelalte modele de incaltaminte fabricata din piele hidrofobizata.

 

Laurentiu Ilie - Admin
Autor: Laurentiu Ilie